29. travnja 2024.

Susret nadbiskupa Gallaghera i gradonačelnika Kordića

Na svetkovinu sv. Josipa, 19. ožujka2022. u 16 sati u Biskupskom dvoru u Mostaru u neformalnom susretu susreli su se nadbiskup Gallagher i gradonačelnik grada Mostara gosp. Mario Kordić. Susretu su nazočili biskup mons. Petar Palić, mons. Amaury Medina Blanco, otpravnik poslova Apostolske nuncijature, mons. Janusz Blachowiak te savjetnik gradonačelnika gosp. Marin Čuljak.
Gradonačelnik Kordić zahvalio je nadbiskupu Gallagheru na prigodi za susret i upoznao ga s djelovanjem Gradske uprave, Statutom Grada Mostara i s planovima u Gradu koji je skoro dva desetljeće bio bez gradskoga vijeća. Mons. Gallagher je ohrabrio gradonačelnika u njegovu nastojanju i sebedarju za grad na Neretvi te mu obećao molitvenu blizinu izrazivši nadu da model rješenja krize u Mostaru može poslužiti rješenju krize u Bosni i Hercegovini. Gradonačelnik Kordić zahvalio je nadbiskupu Gallagheru za blizinu i brigu koju Sveti Otac pokazuje prema Bosni i Hercegovini, prema katolicima grada Mostara kao i svim narodima koji žive u Mostaru.

Na koncu susreta razmijenjeni su prigodni darovi.

Križni put na brdo Hum

MOSTAR – Na Veliki petak već tradicionalno održava se pobožnost Križnoga puta na brdo Hum iznad Mostara. I ove godine na Veliki petak, 29. ožujka 2024., u 14 sati vjernici

Pročitaj više »