24. travnja 2024.

Duhovne vježbe kandidata za primanje svetog reda đakonata

SLANO – Od 5. do 10. listopada 2023. godine u franjevačkom samostanu sv. Jeronima u Slanom, održane su duhovne vježbe za bogoslove – kandidate za sveti red đakonata. Na duhovnim vježbama sudjelovalo je 9 bogoslova: Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije, Hercegovačke franjevačke provincije i provincije Bosne Srebrene. Voditelj duhovnih vježbi, prof. Ivica Raguž, nadahnuo je bogoslove poticajnim mislima o svetom redu đakonata kroz razmatranje blaženstava kao odluke za nemoć u ovome svijetu, a moć u Kristu Isusu. Prof. Ivica također je istaknuo važnost svećeničke samoće – samoće u Kristu Isusu iz koje proizlazi mir i blagost kao djelotvorna snaga na putu služenja.

Đakonsko ređenje u Katedrali Marije Majke Crkve predviđeno je u subotu, 21. listopada s početkom u 11 sati. Stavimo u svoje molitve sve kandidate za sveti red đakonata kako bi ponizno vršili povjerenu im službu.

Križni put na brdo Hum

MOSTAR – Na Veliki petak već tradicionalno održava se pobožnost Križnoga puta na brdo Hum iznad Mostara. I ove godine na Veliki petak, 29. ožujka 2024., u 14 sati vjernici

Pročitaj više »