25. travnja 2024.

Imenovanja, premještaji i razrješenja redovnika u Župama Mostarsko-duvanjske biskupije

U Mostarsko-duvanjskoj biskupiji je odlukom biskupa mons. Petra Palića, na prijedlog fra Joze Grbeša, provincijala Hercegovačke franjevačke provincije, došlo do imenovanja, razrješenja i premještaja redovničkih svećenika u pojedinim župama Mostarsko-duvanjske biskupije na kojima služe redovnici, a koja prenosimo u cijelosti:

 1. Fra Miljenko Šteko razriješen je službe župnoga vikara u župi sv. Petra i Pavla u Mostaru.
 2. Fra Marinko Šakota razriješen je službe župnika Župe sv. Jakova, apostola st. u Međugorju.
 3. Fra Zvonimir Pavičić razriješen je službe župnoga vikara u Župi sv. Jakova, apostola st. u Međugorju i imenovan je župnikom iste župe.
 4. Fra Dario Dodig razriješen je službe župnoga vikara i imenovan je župnikom Župe sv. Ante Padovanskoga na Humcu.
 5. Fra Iko Skoko razriješen je službe župnoga vikara Župe sv. Petra i Pavla u Mostaru i imenovan je župnim vikarom Župe sv. Ante Padovanskoga na Humcu.
 6. Fra Petar Ljubičić razriješen je službe župnoga vikara u Župi sv. Paškala u Vitini i imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Ante Padovanskoga na Humcu.
 7. Fra Mladen Herceg razriješen je službe župnoga vikara Župe sv. Jakova, apostola st. u Međugorju i imenovan je župnim vikarom Župe sv. Ante Padovanskoga na Humcu.
 8. Fra Ivan Landeka, ml. razriješen je službe župnog vikara u Župi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu i imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Ante Padovanskoga na Humcu.
 9. Fra Dario Galić razriješen je službe župnoga vikara Župe Uznesenja BDM u Širokom Brijegu i imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Mihovila arkanđela u Drinovcima.
 10. Fra Marin Karačić razriješen je službe župnoga vikara u Župi sv. Ante Padovanskoga na Humcu i imenovan je župnikom u Župi sv. Stjepana prvomučenika u Gorici.
 11. Fra Goran Ćorluka razriješen je službe upravitelja Župe sv. Ilije proroka u Veljacima i imenovan župnim vikarom u Župi sv. Stjepana prvomučenika u Gorici.
 12. Fra Ante Kurtović razriješen je službe župnika u Župi sv. Ane u Ljutom Docu i imenovan je župnikom u Župi sv. Marka u Klobuku.
 13. Fra Ljubo Kurtović razriješen je službe župnika Župe sv. Ante Padovanskoga na Humcu i imenovan je župnikom Župe Bezgrješnog začeća BDM u Tihaljini.
 14. Fra Željko Grubišić razriješen je službe župnika Župe sv. Paškala u Vitini i imenovan je župnikom Župe sv. Ilije proroka u Veljacima.
 15. Fra Branimir Musa razriješen je službe župnika Župe Bezgrješnog začeća BDM u Tihaljini i imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Ilije proroka u Veljacima.
 16. Fra Stanko Mabić razriješen je službe župnog vikara u Župi sv. Ante Padovanskoga na Humcu i imenovan je župnikom u Župi sv. Paškala u Vitini.
 17. Fra Ivan Boras razriješen je službe župnoga vikara u Župi sv. Ilije proroka u Veljacima i imenovan je župnim vikarom Župe sv. Paškala u Vitini.
 18. Fra Drago Vujević imenovan je župnikom župe sv. Ivana Krstitelja u Konjicu.
 19. Fra Danko Perutina razriješen je službe župnoga vikara u Župi sv. Petra i Pavla u Mostaru i imenovan je župnikom iste župe.
 20. Fra Svetozar Kraljević imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Petra i Pavla u Mostaru.
 21. Fra Robert Jolić razriješen je službe župnoga upravitelja Župe sv. Marka u Klobuku i imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Petra i Pavla u Mostaru.
 22. Fra Velimir Bagavac razriješen je službe župnoga vikara u Župi sv. Mihovila arkanđela u Drinovcima i imenovan je župnikom u Župi sv. Stjepana prvomučenika u Čerinu.
 23. Fra Tomislav Sablje razriješen je službe župnoga vikara u Župi sv. Ante Padovanskoga na Humcu i imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Stjepana prvomučenika u Čerinu.
 24. Fra Stjepan Neimarević imenovan je župnik vikarom u Župi sv. Stjepana prvomučenika u Čerinu.
 25. Fra Ivan Marić razriješen je službe župnoga vikara u Župi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu i imenovan župnikom iste župe.
 26. Fra Vlatko Soldo razriješen je službe župnika Župe sv. Ivana Krstitelja u Konjicu i imenovan je župnim vikarom u Župi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu.
 27. Fra Ignacije Alerić razriješen je službe župnika u Župi sv. Franje Asiškoga u Rasnu i imenovan je župnikom Župe sv. Ane u Ljutom Docu.
 28. Fra Petar Drmić razriješen je službe župnoga vikara u Župi sv. Franje Asiškoga u Bukovici i imenovan je župnikom Župe sv. Franje Asiškoga u Posuškom Gracu.
 29. Fra Valentin Vukoja razriješen je službe župnika Župe sv. Franje Asiškoga u Posuškom Gracu i imenovan je župnikom Župe sv. Ivana Krstitelja u Rakitnu.
 30. Fra Stipe Biško razriješen je službe župnika u Župi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu i imenovan je župnikom Župe sv. Franje Asiškoga u Rasnu.
 31. Fra Hrvoje Miletić razriješen je službe župnika Župe sv. Stjepana prvomučenika u Čerinu i imenovan je župnikom Župe sv. Mihovila arkanđela u Duvnu.
 32. Fra Bože Milić razriješen je službe župnika Župe sv. Petra i Pavla u Mostaru i imenovan je župnim vikarom u župi sv. Mihovila arkanđela u Dubvnu.
 33. Fra Stjepan Martinović razriješen je službe župnika Župe Presvetoga Srca Isusova u Kongori i imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Mihovila arkanđela u Duvnu.
 34. Fra Vinko Kurevija razriješen je službe župnika Župe Uznesenja BDM u Seonici i imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Mihovila arkanđela u Duvnu.
 35. Fra Nikola Jurišić razriješen je službe župnoga vikara Župe sv. Ante Padovanskoga na Humcu i imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Mihovila arkanđela u Duvnu.
 36. Fra Stipe Marković razriješen je službe župnika Župe sv. Stjepana prvomučenika u Gorici i imenovan je župnikom Župe sv. Franje Asiškoga u Bukovici.
 37. Fra Jozo Radoš razriješen je službe župnoga upravitelja Župe sv. Ivana Kristitelja u Roškom Polju i imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Franje Asiškoga u Bukovici.
 38. Fra Mario Ostojić razriješen je službe župnoga vikara Župe sv. Mihovila arkanđela u Duvnu i imenovan je župnikom Župe Presvetoga Srca Isusova u Kongori.
 39. Fra Mladen Rozić razriješen je službe župnika Župe sv. Franje Asiškoga u Bukovici i imenovan je župnikom Župe sv. Ivana Krstitelja u Roškom Polju.
 40. Fra Sretan Ćurčić razriješen je službe župnoga vikara u Župi sv. Mihovila arkanđela u Duvnu i imenovan je župnikom Župe Uznesenja BDM u Seonici.
 41. Fra Jure Barišić razriješen je službe župnoga vikara u Župi sv. Stjepana prvomučenika u Čerinu i imenovan je župnim vikarom u župi sv. Jakova, apostola st. u Međugorju.
 42. Fra Franjo Markić, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Ante Padovanskoga na Humcu.
 43. Fra Franjo Ćorić, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu.
 44. Fra Ivan Slišković, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi Krista Kralja u Čitluku.
 45. Fra Ivan Hrkać, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Jakova, apostola st. u Međugorju.
 46. Fra Slaven Brekalo razriješen je službe župnog upravitelja Župe sv. Mihovila arkanđela u Duvnu.
 47. Fra Stipe Rotim razriješen je službe župnoga vikara u Župi sv. Mihovila arkanđela u Duvnu.
 48. Fra Goran Azinović razriješen je službe župnoga vikara u Župi Krista Kralja u Čitluku.
 49. Fra Renato Galić razriješen je službe župnoga vikara u Župi sv. Jakova, apostola st. u Međugorju.

 

 

 

Križni put na brdo Hum

MOSTAR – Na Veliki petak već tradicionalno održava se pobožnost Križnoga puta na brdo Hum iznad Mostara. I ove godine na Veliki petak, 29. ožujka 2024., u 14 sati vjernici

Pročitaj više »