13. srpnja 2024.

Misa posvete ulja u trebinjskoj katedrali

TREBINJE – Na Veliku srijedu, 27. ožujka, u trebinjskoj katedrali Male Gospe svečano je proslavljena Misa posvete ulja, koju je predvodio biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić. Uz biskupa Palića u koncelebraciji su sudjelovali brojni svećenici iz ovih biskupija. Na svetoj Misi prisutni su bili i vjernici iz Neuma.
Na početku je biskupa Petra i sve nazočne pozdravio župnik don Ante Luburić, izrazivši dobrodošlicu u trebinjsku katedralu i sjedište ove biskupije.
Biskup Petar pridružio se pozdravnim riječima i izrazio radost zbog euharistijskog zajedništva, te pozvao svećenike da se prisjete trenutka svoga ređenja, koje je posebni milosni dar u životu svakog svećenika i da u ovoj euharistiji Gospodinu zahvale za dar svećeništva.
Osvrnuvši se u homiliji na čitanje iz Knjige proroka Izaije o poslanju sluge Jahvina, biskup je rekao da te iste riječi u Evanđelju Isus, Veliki svećenik, primjenjuje na sebe. Obrativši se svećenicima, rekao je da oni danas nastavljaju živjeti u ovom sakramentalnom trenutku. „Svaki put kad činimo ono što nam je Gospodin zapovjedio, ovaj odlomak iz Pisma se ispunjava u našem služenju i našim djelima. Ako se u našem životu dogode trenuci oklijevanja ili neodlučnosti, sjetimo se ove Božje riječi koju slušamo na današnji dan“, naglasio je biskup Petar. Biskup Petar pozvao je svećenike da budu dobri pastiri svojoj zajednici te da budu u službi narodu.

Izvor: Crkva na kamenu