25. travnja 2024.

Permanentno obrazovanje mladih svećenika u Masnoj Luci

Permanentno obrazovanje za mlade svećenike Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije te Hercegovačke franjevačke provincije održano je 23. ožujka 2022. u Kući molitve u Masnoj Luci u nazočnosti mons. Petra Palića, mostarsko-duvanjskoga biskupa i apostolskoga upravitelja Trebinjsko-mrkanske biskupije, provincijala HFP fra Miljenka Šteke te voditelja svećeničkoga susreta dr. sc. don Đulijana Trdića.
Ovogodišnji je susret bio svojevrsno osvježenje za provedbu Sinodalnoga puta koji se provodi u Općoj Crkvi. Stoga su se i predavači, svatko iz perspektive svojeg područja djelovanja, trudili potaknuti tridesetak mladih svećenika zaređenih posljednjih deset godina na dublje promišljanje o vjeri i na istinsko življenje svećeničkog poziva zajedno hodeći putovima Gospodnjim. Nakon uvodnoga pozdrava i molitve Trećega časa, uslijedilo je uvodno razmišljanje u cijeli susret koje je održao dr. Trdić, rektor CBS- a u Splitu, koji je govorio o temi „Kušnje na putu ostvarena zvanja”.
Drugo predavanje na temu “Važnost trajne izgradnje prema crkvenim dokumentima“ održao je mons. Petar Palić, biskup.

Mladim se svećenica obratio i provincijal fra Miljenko, a domaćin fra Josip Vlašić pobrinuo se za ugodan boravak na planinskome zraku i molitvenom ambijentu.

Euharistijskim slavljem i zajedničkim objedom završena je jednodnevna molitveno-obrazovna izgradnja mladih svećenika.

Nakon svakog predavanja mladi su svećenici iznosili vlastita iskustva i zapažanja uz mogućnost neposrednog postavljanja pitanja predavačima, izmjene razmišljanja, konstruktivnih prijedloga i poticaja.

 

 

Križni put na brdo Hum

MOSTAR – Na Veliki petak već tradicionalno održava se pobožnost Križnoga puta na brdo Hum iznad Mostara. I ove godine na Veliki petak, 29. ožujka 2024., u 14 sati vjernici

Pročitaj više »