25. travnja 2024.

Zajedničko zasjedanje BK BiH i HBK u Bijelom Polju

Mostar, (IKA/KTA) – U duhovno-pastoralnom centru „Emaus“ u Bijelom Polju (Potoci) pokraj Mostara u utorak, 15. veljače  bit će održano XXIV. redovito godišnje zajedničko zasjedanje Biskupske konferencije BiH i Hrvatske biskupske konferencije.

Radni dio jednodnevnog susreta započet će u 9 sati.

Tijekom susreta biskupi će razgovarati o zajedničkim temama među kojima su: hrvatska inozemna pastva, Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u Rimu, liturgijska pitanja i Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini.

Biskupi će sudjelovati na zajedničkom euharistijskom slavlju uoči zasjedanja, u ponedjeljak 14. veljače u 18 sati u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru. Misu će predvoditi vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, dopredsjednik BK BiH, a prigodnu propovijed uputit će zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije.

Križni put na brdo Hum

MOSTAR – Na Veliki petak već tradicionalno održava se pobožnost Križnoga puta na brdo Hum iznad Mostara. I ove godine na Veliki petak, 29. ožujka 2024., u 14 sati vjernici

Pročitaj više »